Fjellhage tak

Teknisk data*:

  • Oppbygningshøyde: ca. 100mm
  • Vekt, vannmettet: ca. 110kg/m2
  • Vann retensjonskapasitet: ca. 36l/m2

*Verdiene er typsike for sentral Europa og kan variere avhengig av den aktuelle bygningen og geografisk lokasjon.
**Konstruert regnfall 300 l / (s x ha)

Ekstensive Grønne Tak ”Fjellhage landskap”

Ekstensive grønne tak krever plantemateriale som har høy toleranse ovenfor sol, vind og tørke. Systemoppbyggingen ”Fjellhage landskap” danner et ekstensivt grønt tak med et sofistikert design og individuell karakter. Substratet har en minimum tykkelse på 70 mm og vegetasjonen består av forskjellige arter med lang blomstring med variert preg gjennom vekstperioden.

Vann og næring er i hovedsak tilført gjennom naturlige prosesser. Regnet blir samlet i Floradrain® lagringskoppene, og røtter blir tilført vann gjennom diffusjon. Vann er også lagret i beskyttelsesmatten. Overskuddsvann er drenert ut av Floradrain® dreneringselementet.

Sedum arter og andre flerårige arter er primært brukt som bunndekkere. Vegetasjonen i ”Fjellhage landskap” er plantet med pluggplanter. Håndplanting sikrer at designet samsvarer med plantegninger. Systemoppbyggingen ”Fjellhage landskap” kan også kombineres med såing. Forskjellige typer frøblandinger kan danne grønne tak som er tilpasset den naturlige vegetasjonen på den geografiske lokasjonen.

 

  1. Plugplanter i samsvar med pantelisten ”Fjellhage landskap”
  2. System substrat ”Fjellhage landskap” ca. 70 mm
  3. Systemfilter SF
  4. Floradrain® FD 25-E
  5. Beskyttelsesmatte SSM45
  6. Hvis ikke memebranen er rotsikker bør rotsikker membran WSF40 legges løst over membran.