Grønne tak og solenergi

Et flatt tak er en av de beste lokasjoner for å sette opp solcellepaneler, gitt at modulene kan bli justert til den korrekte vinkelen og den hensiktsmessige retningen. Det er en stor misforståelse at man må enten velge mellom et grønt tak eller solceller. Tvert i mot, så vil et riktig system ha gode synergieffekter, når begge deler blir bygget samtidig.

Med dens solar base, inkorporerer ZinCo solenergi inn i det grønne taket. Det er store synergieffekter uansett om man er ute etter å generere elektrisitet eller om man skal varme vann. Høyden av solcellebasen bidrar til nok plass mellom substratlaget og solcellepanelene, som medfører at plantene får nok lys og vann, og at man kan gjennomføre vedlikehold.

 

 

 

Ballast gjennom bruk av grønne tak.

En viktig synergieffekt viser seg allerede ved etableringsstadiet. ZinCo Solar base oppbygging består av en beskyttelses- og dreneringslag, ”solar base panels” og ”solar base frames”. Panelene er dekket med substrat og ønsket vegetasjon er plantet. Kombinasjonen av vekten til vekstmediet med plantene tilfører, har man tilstrekkelig ballast for at solenergisystemet skal stå trygt. Takket være ballasten av det grønne taket, trenger ikke taket å fysisk forankres til taket. Som igjen betyr at takets membran ikke må penetreres.

 

 

Økt ytelse av solcellepaneler.

Ytelsen av solcellepaneler er styrt av solcellepanelets temperatur, samt temperaturen i omgivelsene rundt panelet. En tommelfinger regel er: ”jo varmere panelet er, jo dårligere ytelse”. Faktisk så varmes panelet opp som et resultat av solstråling. Ytelsen svekkes hvis man har et tak som frigir mye varme, som for eksempel et tak med eksponert membran. Hvis man har en kombinasjon av grønt tak og solceller, vil solcellepanelene yte bedre. Gjennom kjølingseffekten fra evaporasjon fra plantene, vil temperaturen i omgivelsene bli kjøligere, og ytelsen på solcellepanelene vil øke.