Natureline

Teknisk data*:
Oppbygningshøyde: ca. 270 mm
Vekt, vannmettet: ca. 340 kg/m2
Vann retensjonskapasitet: ca. 110l/m2

*Verdiene er typsike for sentral Europa og kan variere avhengig av den aktuelle bygningen og geografisk lokasjon.

Grønne tak systemoppbygging ”natureline” med elementer fra fornybare råmaterialer.

Dreneringselement, beskyttelsesmatte, og filter er i denne oppbyggingen laget av materialer fra fornybare ressurser. Selvsagt er de allerede miljøvennlige funksjoner som et grønt tak medfører, opprettholdt.

Dreneringselementet i ”natureline” systemoppbyggingen er i hovedsak produsert av sukkerrør, den mest effektive og størst kapasitet sukker plante i verden. Energi for utvikling av plast fra sukker kommer i stor grad fra biomasse. Sukkerrør er produsert etter strenge lover som tar hensyn til sosiale og miljøvennelige standarder for beskyttelse av miljøet. Råmaterialet kommer fra Sao Paolo, ca 2000km fra Amazonas regnskogen.

Beskyttelsesmatte og systemfilter i ”naturline” serien består av PLA (polylactic acid). Denne bioplastikken er lager gjennom polymerisering av melkesyrer, som igjen er et produkt av mais stivelse ved bruk av melkesyre bakterier. En viktig fordel ved bruk av PLA er diversiteten av denne bioplastikken, som kan tilpasses til å bli biologisk nedbrytbar eller permanent levedyktig. Andre fordeler er dens styrke, termoplastisitet og dens gode prosesserings karakteristikk på eksisterende maskineri i prosesserings sektoren.

I kombinasjon med tak substratet Zincolit®, et rent resirkulert produkt, setter denne oppbyggingen en ny standard med tanke på økologi.

ZinCo utviklet ideen om grønne tak basert på fornybare råmaterialer sammen med Tecnaro GmbH, en pioneer i feltet av biobaserte materialer. Tecnaro GmbH har vært veldig suksessfulle innen bioplastikk siden 1998. En type materialer som er utviklet er til bruk i temperaturformet anvendelser som for eksempel dreneringselementer. Materialet viser seg å kunne sammenliknes med konvensjonell polyethylene. Sammen med Tecnaro, har ZinCo funnet en partner som har en felles tilnæming i forhold til kvalitet og bærekraftig miljøhensyn.

Systemoppbygging

  1. Plantematerialet
  2. Substrat
  3. Systemfilter ”natureline”
  4. Dreneringselement ”natureline”
  5. Beskyttelsesmatte ”natureline”
  6. Tekket tak med rotsikker membran